Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne pierogi po Bieszczadzku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 60 dag
woda 1 filżanka
jajko 1 szt
olej 2 łyżki

Składniki na farsz

kapusta biała 1 kg
cebula biała 2 szt.
tłuszcz 1 łyżka
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne pierogi po Bieszczadzku

Wykonanie:
Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą i kaszą doprawić do smaku. Wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy i wycinać szklanką krążki. Nakładać przygotowany farsz, starannie zlepić brzegi. Następnie ugotować w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.12.2016 13:46
ciekawa odmiana pierogów
Patrycja33 06.12.2016 09:51
ciekawe pierożki :)
Beatris 06.12.2016 09:29
Pyszne, chętnie zjadłabym porcyjkę :)
ben-ka 06.12.2016 08:44
U nas na wigilię są tylko pierogi z kapustą i grzybami.
halina17 05.12.2016 19:03
Z takim farszem jeszcze nie jadłam pierogów.
IKrakowianka 05.12.2016 18:22
ciekawy przepis :)
bietka 05.12.2016 18:15
u nas na wigilię są takie prawie takie same , tylko bez kaszy jęczmiennej :)
benka 05.12.2016 18:01
Takich jeszcze nie jadłam.
cukiereczek 05.12.2016 18:00
pierogi domowe po prostu wyjątkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak