Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 i 1/2 szk
cukier 1 szk
jajko 2 szt
margaryna 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
mleko 800 ml
jabłka 6 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i budyniem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać jajka, margarynę, śmietanę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część schować do lodówki, a drugą część rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach 25x38 uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka do 800 ml.
Jabłka ułożyć na podpieczonym cieście i na nie wylać gorący budyń. Drugą część ciasta rozwałkować i ułożyć na budyniu. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.12.2016 19:40
Ciasto to bardzo lubię
bietka 05.12.2016 17:09
lubię takie ciasto : )
Renata9 05.12.2016 16:50
Smaczne ciasto
Janina 05.12.2016 16:20
Świetne ciacho;))
olkaaa 05.12.2016 15:24
lubię takie
dodi 05.12.2016 14:36
same pyszności
Małgorzata92 05.12.2016 14:14
Pyszności :)
endzi
endzi 05.12.2016 14:09
zapewne bardzo smaczne!
Futka 05.12.2016 13:42
Cudowne i niezwykle smakowite ciasto :)
Konczi 05.12.2016 13:21
Lubię takie ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak