Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki korzenne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 50 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód sztuczny 20 dkg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
cukier puder 20 dkg
masło 12 dkg
jajko 1 szt

dodatkowo

polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki korzenne




Mąkę wymieszać z sodą, zrobić wgłębienie, wlać miód, dodać przyprawę korzenną, cukier , masło i jajko. Zagnieść ciasto jak na pierogi. Ciasto wałkować i wycinać foremkami odpowiednie kształty. Piec 10 min w piekarniku w 180 stopniach . Po wystudzeniu ozdabiać kolorowymi pisakami i polewą czekoladową. Pierwszego dnia pierniczki będą twarde. Po 2-3 dniach jak nabiorą wilgoci i zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 05.12.2016 11:41
Dzięki za miłe komentarze.))
Jadwiga/Jaga85 05.12.2016 11:25
piękne pierniczki
Patrycja33 04.12.2016 19:58
pięknie udekorowane :)
asiatok 04.12.2016 19:15
ale świątecznie u Ciebie))
Mniam 04.12.2016 17:39
Na pewno ktoś miał dużo zabawy przy dekorowaniu pierniczków :)))) piękne są :)
mirosława4 04.12.2016 17:31
zapachniało świętami :)
bertpvd 04.12.2016 16:26
przepiękne są te pierniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak