Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrest w białej czekoladzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 łyżeczka masła
agrest
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Agrest w białej czekoladzie

Mleko z łyżeczką masła podgrzewamy na ogniu aż zgęstnieje.
Szklaną miseczkę smarujemy lekko masłem i przekładamy masę.
Umieszczamy w lodówce na dwie godziny.
Po wyjęciu z lodówki na posmarowanych masłem dłoniach formujemy placuszki. W środek umieszczamy agrest i zawijamy.
Ważne aby w trakcie formowania kulek , ręce natłuścić masłem lub margaryną.
Cukierki obtaczamy w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 05.12.2016 22:35
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak