Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery drobiowe z borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety

mięso z indyka 500 gramów
czosnek 2 ząbki
borówka amerykańska 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Reszta

bułki do habugerów 4 sztuki
sałata lodowa 4 liście
pomidor 1 sztuka
ser topiony 4 plastry
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery drobiowe z borówkami

Mięso zmiel i przełóż do miski, dodaj czosnek, obrany i przeciśnięty przez praskę, przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj.Wrzuć borówki, delikatnie przemieszaj, tak aby nie rozgnieść owoców.Wilgotnymi dłońmi uformuj okrągłe kotlety. Ułóż je na foli lub tackach, grilluj przez ok. 20 min, od czasu do czasu przewracając. Na grillu podgrzej bułki, rozkrój je, połóż na nie umyte liście sałaty, plastry pomidorów i sera oraz ciepłe kotlety. Podawaj z dowolnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak