Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort naleśnikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe
marchewka
pieczarki
natka pietruszki
cebula
czosnek
ser żółty
sos beszamelowy
koncentrat pomidorowy
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tort naleśnikowy

cebulę podsmażyć dodać starte na tarce warzywa i pieczarki dusić 10 minut,ściągnąć z patelni,podsmażyć mięso dodać warzywa koncentrat,dusić ok.20 minut.W tortownicy położyć naleśnik,rozprowadzić na nim warstwę sosu beszamelowego(może być z torebki)i warstwę mięsa,posypać startym serem,przyłożyć naleśnikiem,i powtórzyć czynności.Na ostani naleśnik posypać ser,włożyć do nagrzanego piekarnika piec 20 min w 180s Danie to często robię gdy zostaną mi naleśniki-można dać inny rodzaj mięsa dodać pokrojony brokuł itp.w zależności na co mamy ochote.Nie podaję proporcji gdyż ja farsz przygotowuję wzależności od ilości naleśników i co najważniejsze-żeby się warswy nie rozjechały po upieczeniu lekko przestudzam,podaję ciepłą ale nie bezpośrednio po wyjęćiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 04.12.2016 10:02
Chętnie zjadłabym kawałeczek na obiad, mniam :)
halina17 03.12.2016 21:04
Dobry tort :)
Konczi 03.12.2016 20:35
fajny torcik na obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak