Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy gulasz z dzika

5.0
(202)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z dzika to danie nie tylko dla myśliwych. Znakomitej jakości dziczyznę można "upolować" czasem w pobliskim hipermarkecie. Jeśli tylko nadarzy się okazja zakupu, wykorzystaj ją!

Z tego przepisu dowiesz się jak wykonać wyśmienity gulasz z dzika sprawdzonym, domowym sposobem. 

Składniki:

dziczyzna 60 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
mąka 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kostka rosołowa Kucharek 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy gulasz z dzika

Do przyrządzenia pysznego i aromatycznego domowego gulaszu z dzika bardzo ważne jest najlepszej jakości mięso, warzywa oraz przyprawy.

Wykonanie dania nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Wspaniały efekt wynagrodzi wszelkie trudy! 

Kroki postępowania

1

Umyte mięso pokrój w niewielką kostkę.

Krok 1 - Domowy gulasz z dzika foto
2

Mięso skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.

Krok 2 - Domowy gulasz z dzika foto
3

Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami. 

Krok 3 - Domowy gulasz z dzika foto
4

Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 4 - Domowy gulasz z dzika foto
5

Zalej wodą, dodaj kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.

Krok 5 - Domowy gulasz z dzika foto
6

Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęść mąką wymieszaną z zimną wodą i przypraw.

Krok 6 - Domowy gulasz z dzika foto
7

Podawaj z kaszą i surówką. Smacznego!

Krok 7 - Domowy gulasz z dzika foto

Smakował Ci gulasz z dzika? Masz ochotę na więcej? Sprawdź te przepisy na dania z dziczyzny! >>

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 22.04.2017 13:15
fajny przepis :)
Mniam 03.12.2016 15:15
Ale bym zjadła taki gulasz...mmm ;)
jan_mag 03.12.2016 11:01
Aż ślinka leci
KORAL 03.12.2016 10:59
Pyszności :)
cukiereczek 03.12.2016 10:04
gulasz lubię ale z takiego mięsa jeszcze nie jadłam
bertpvd 03.12.2016 10:01
dziczyzna w najlepszym wydaniu
Beatris 03.12.2016 08:00
Chętnie zjadłabym taki obiadek, pycha :)
Joannasz3190 02.12.2016 22:24
Coś nowego :)
Renataj 02.12.2016 22:07
Właśnie widziałam dzisiaj w sklepie mięso z dzika i się zastanawiałam co bym przygotowała z takiego mięsa - myślę, że gulasz to doskonały pomysł:) Twój gulasz prezentuje się bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak