Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny śledź w oleju

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5-6 szt
olej rzepakowy 1 szkl
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Porada

Gdy dodamy zwykłego pieprzu czarnego ,śledzik może nam posłużyć jako baza do sałatki śledziowej lub innej wersji śledzia

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny śledź w oleju

Śledzie solone-najlepiej z beczki (nie matias)Moczymy ok 12 godz zmieniając po 6 godzinach wodę.Po wymoczeniu odsączmy i kroimy w mniejsze kawałki.Olej doprawiamy niewielką ilością pieprzu cytrynowego i zalewamy olejem śledzia.Zamykamy w pojemniku i wstawiamy do lodówki.Śledzik najlepszy jest po ok 12 godzinach lub więcej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.05.2017 17:35
bardzo dobry
Bożena Matuszczyk 02.02.2017 15:02
Pyszne i kuszące śledziki.;)
Smaczna_B 11.12.2016 15:11
prosto,smacznie...to jest to
Grazyna0211 03.12.2016 11:52
lubię śledzie w oleju
Renata9 02.12.2016 21:43
Smaczny śledzik :-)
w mojej kuchni 02.12.2016 15:53
apetyczny śledzik u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak