Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z białej kiełbasy w barszczu na kwasie z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na barszcz

buraki ćwikłowe 80 dag
wywar warzywny 2 litry
zakwas 1 szklanka/z kiszonej kapusty
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Składniki na farsz

kiełbasa biała 2-3 pętka
natka pietruszki 1 łyżka/posiekana

Składniki na ciasto

mąka 25 dag
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżeczka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z białej kiełbasy w barszczu na kwasie z kiszonej kapusty

Wykonanie barszczu:
Buraczki umyć, obrać, pokroić i zalać wywarem. Doprawić do smaku, wlać z kapusty i gotować przez 30 minut.
Wykonanie farszu:
Kiełbasę obrać z jelita, zmielić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Wykonanie ciasta:
Z mąki, żółtek, masła i odrobiny wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, wycinać literatką kółka, nakładać farsz i formować pierożki. Gotować w osolonej wodzie i podawać z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2016 12:58
pyszne te pierożki :-)
molanka 02.12.2016 12:21
ciekawe smaki
bietka 02.12.2016 08:59
smaczne danie :)
Habibi 02.12.2016 08:31
Widzę, że podzielasz moje smaki ;) Uwielbiam taką kuchnię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak