Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju z wiśniami
Kroki postępowania
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego.
jajko | 5 szt |
mąka pszenna | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
masło lub margaryna | 250 g |
sól | 1 szczypta |
kakao | 2 łyżki kopiaste |
mleko | 4-5 łyżek |
mleko | 400 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie z cukrem |
masło | 200 g |
wiśnie bez pestek | 300 g - około |
mąka pszenna | 2 łyżki |
kakao do posypania | |
dekoracja | 5-6 łyżeczek płatków czekoladowych |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: