Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z indyka w sezamie i miodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

miód 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

dodatkowo

sezam
pierś z indyka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z indyka w sezamie i miodzie

Przygotowujemy marynatę z podanych składników. nacieramy mięso marynata i wkładamy do marynaty i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Wyjmujemy i obtaczamy w sezamie. Mięso jest pyszne zarówno z grilla jak i z patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak