Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pieczarkowo - jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula biała 1 szt.
jajko 2 szt.
czosnek 1 ząbek
majonez 3 łyżki
masło 1 plaster
kumin 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pieczarkowo - jajeczna

Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.12.2016 15:32
pyszna pasta
berys18 03.12.2016 07:34
wygląda bardzo smacznie
Marcepanowy kącik 01.12.2016 15:20
Pyszna pasta Kasiu :)
w mojej kuchni 01.12.2016 11:21
bardzo lubię do pieczywa
Edith85 30.11.2016 21:44
Bardzo fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak