Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 600 gram
cukier 120 gram
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
kwaśna śmietana 2 łyżki
twaróg 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: oponki

Do miski wsypujemy mąkę, następnie dodajemy jajko, żółtka, cukier twaróg śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Gdy wsztskie składniki będa w misce wyrabiamy z nich ciast.
Gotowe ciasto rozkładany i wałkujemy a następnie wykrawamy koła .
Duze kółka za pomocą szklanki a mniejsze za pomoca kieliszka.
Rozgrzewamy tłuszcz w garnku i wykrojone oponki smazymy z obu stron.
obsmazone z obu stron posypujemy pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 02.12.2016 17:48
Wygląda pysznie
Anna169Hosz 02.12.2016 09:29
Bardzo lubię.
Ewa Wojtaszko 01.12.2016 21:56
no ja to uwielbiam !
AZgotuj 01.12.2016 16:03
są świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak