Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy z bananem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
orzechy włoskie ok.12 sztuk
kakao 5 łyżek
syrop klonowy 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy z bananem

Orzechy moczymy w wodzie, odlewamy i drobno mielimy.
Obrane banany kroimy w plastry, wkładamy do blendera, dodajemy kakao, orzechy i syrop. Wszystko miksujemy na gładką masę.
Możemy podawać od razu, ale najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Krem można zamrażać w zamkniętych pojemniczkach i wyjąć na ok. pół godziny przed jedzeniem.
Podajemy sam, lub z gęstymi sokami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.12.2016 14:10
fajny pomysł
Grazyna0211 30.11.2016 10:52
smaczny deser
magdow 29.11.2016 14:13
smakowity pomysł ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak