Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka żołnierska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 szt
boczek wędzony 2 plastry
kiełbasa podwawelska 20 dag
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
groch 10 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
ziemniaki 2 szt
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka żołnierska

Groch namoczyć przez noc. Żeberka włożyć do wody i obgotować. Wylać wodę, żeberka ponownie zalać zimną wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i namoczony groch. Selera, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce. Dodać do żeberek z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę, czosnek, kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy. Na koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.11.2016 17:53
to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wafelek2601 28.11.2016 15:40
Bardzo smaczna
Franciszek 28.11.2016 14:46
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak