Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z dodatkami, czyli makaronowa zapiekanka
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
makaron rurki | 500 g |
pierś z kurczaka | 2 szt |
kukurydza w puszce | 2/3 puszki |
mrożona fasolka szparagowa | 150 g |
ser żółty | 100 g |
Papryka słodka mielona Prymat | 2/3 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 2/3 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2/3 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
masło | 1 łyżka |
margaryna | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżeczka |
serek topiony | 3 trójkąciki |
śmietana 30% | 1/2 szklanki |
mleko | 1 szklnka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
Kucharek przyprawa do potraw | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: