Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
por ok 3 cm
ziemniaki 6 szt
kostka rosołowa 1 szt
woda zimna 2 litry
fasolka szparagowa 10 szt
różyczki brokuła 4-5 szt
kalafior 4-5 szt
sól i pieprz do smaku

Porada

Do zupy jarzynowej można użyć również kalarepkę, brukselkę oraz inne ulubione jarzyny.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Kroki postępowania

1
Jarzynę obrać, marchewkę, pietruszkę i seler potrzeć na tarce o grubych oczkach. Porę i fasolkę szparagową pokroić w drobniejsze kawałki. Różyczki kalafioru i brokuła pokroić na mniejsze. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa jarzynowa foto
2
Pokrojoną jarzynę, ziemniaki wrzucić do garnka, wlać wodę. Dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Zupa jarzynowa foto
3
Ubrać 3 chochle zupy, zmiksować blenderem. Wlać do reszty zupy, zagotować.
Krok 3 - Zupa jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak