Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomidorowy 1 butelka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kostka rosołowa 1-2
kiełbasa śląska 1-2
mąka pszenna 2-3 łyżki
cukier
sól
pieprz
koperek
makaron muszelki

Porada

Najlepiej smakuje na domowym soku pomidorowym

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa pomidorowa

Do garnka wlewamy sok pomidorowy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy na gaz i gotujemy, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku; cukru dodaje tak 1-2 łyżki. Gdy zupa się gotuje do miski wsypujemy mąkę dodaje trochę wody mieszamy tak aby nie było grudek, wlewamy do zupy, zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do zupy przed podaniem dodajemy koperek drobno pokrojony. Na talerz nakładamy makaron, wlewamy zupę i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.01.2017 16:28
moja ulubiona zupka
Ola1young 10.11.2016 16:02
bardzo lubimy pomidorową :)
MonikaW 08.11.2016 17:47
o dla mnie nowość - kiełbaska :) pomysłowy przepis
Ewelina1991 08.11.2016 08:41
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak