Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu
Masę serową wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60-70 minut.
ser biały | 1 kg |
margaryna | 25 dkg |
cukier puder | 1,5 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
żółtko jajek | 10 sztuk |
białko | 6 sztuk |
mąka krupczatka | 3 łyżki |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | 100 gram (z cytronu) |
rodzynki | 100 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: