Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w paluszkach Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
jajko 2 szt
bułka 1 szt
mleko 1 szk
paluszki 80 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w paluszkach Zewy


Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką.
Cebulę i czosnek posiekać w rozdrabniaczu a potem umyć rozdrabniacz, dokładnie osuszyć i rozdrobnić paluszki.
Paluszki wsypać na talerz.
Do mięsa wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i wyrobić masę.
Porcje masy mięsnej obtaczać w paluszkach, uformować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać na przykład z ziemniakami i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.11.2016 10:29
Ależ te kotleciki apetycznie się prezentują! A dodatek paluszków-rewelacja!!!
Mniam 01.11.2016 22:15
Pomysł z paluszkami jest rewelacyjny!
Wiktoria29 01.11.2016 21:20
ciekawy sposób na panierkę
magdow 01.11.2016 21:01
mniam, mniam ;]
ZEWA 01.11.2016 18:42
Bardzo dziękuję. Dorotko bardzo m milo i zapraszam :)
Wafelek2601 01.11.2016 17:46
Bardzo pomysłowe :)
ilka01 01.11.2016 17:14
pyszności :)
Konczi 01.11.2016 17:05
Ewa uwielbiam Twoją kulinarną kreatywność, wpadam na takie kotleciki :)
MAR3STA 01.11.2016 16:46
Same pyszności
cukiereczek 01.11.2016 14:30
no coś nowego i wygląda pysznie
Edith85 01.11.2016 11:31
Super pomysł
Wiesława1 01.11.2016 11:30
Świetna propozyja
gosia56 01.11.2016 11:08
na pewno smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak