Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA-KREM Z PIECZAREK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 600 g
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
serek topiony 200 g
zielona pietruszka 1/2 pęczka
groszek ptysiowy 1/2 opakowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA-KREM Z PIECZAREK

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Podsmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 1 - ZUPA-KREM Z PIECZAREK foto
2
Pieczarki umyć, pokroić, dodać do cebuli. Dusić ok. 10minut.
Krok 2 - ZUPA-KREM Z PIECZAREK foto
3
Całość zblendować na gładki krem.
Krok 3 - ZUPA-KREM Z PIECZAREK foto
4
Zalać wodą, dodać serek i gotować do momentu rozpuszczenia się sera.
Krok 4 - ZUPA-KREM Z PIECZAREK foto
5
Pietruszkę umyć, poszatkować. Do zupy dodać śmietankę i posiekaną pietruszkę.
Krok 5 - ZUPA-KREM Z PIECZAREK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.11.2016 18:05
Dobra zupa.
olkaaa 19.11.2016 12:34
Brzmi ciekawie
Patrycja33 19.11.2016 09:52
bardzo lubie zupy krem:-)
pestka 19.11.2016 09:33
bardzo dobra zupka
mirosława4 19.11.2016 08:28
smaczna zupka
Justyna Jussstiii 18.11.2016 23:31
klasycznie i prosto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak