Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonymi grzybami na Boże Narodzenie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 15 szt./prawdziwków
jabłka suszone 15 dag
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek
miód płynny 2 łyżki
sok z cytryny z 1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonymi grzybami na Boże Narodzenie

Wykonanie:
Grzyby opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny. Następnie włożyć do garnka razem z warzywami, suszonymi jabłkami i przyprawami. Zalać dwoma litrami wody i gotować powoli przez godzinę. Doprawić sokiem z cytryny, miodem, pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu grzyby wyjąć, a resztę składników zmiksować i rozlać na talerze razem z grzybami. Podawać z grubym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.11.2016 13:29
pyszna grzybowa :-)
AZgotuj 18.11.2016 13:26
wspaniała zupa :)
mirosława4 18.11.2016 08:47
smaczna nie tylko na Wigilię czy Święta :)
jagoda5913 18.11.2016 00:30
ciekawa zupka
martynkacytrynka 17.11.2016 21:32
Uwielbiam! I juz czekam :)
Małgorzata92 17.11.2016 20:57
Nie mogę się doczekać :)
w mojej kuchni 17.11.2016 20:45
pyszna zupa nie tylko na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak