Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje pierwsze, czyli langosze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
drożdże świeże 30 g
woda letnia 280 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
śmietana 12% 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Moje pierwsze, czyli langosze

Kroki postępowania

1
Drożdże wymieszać z cukrem.
Krok 1 - Moje pierwsze, czyli langosze foto
2
Dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki, wymieszać i odczekać kilka minut.
Krok 2 - Moje pierwsze, czyli langosze foto
3
Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aby ciasto podwoiło objętość.
Krok 3 - Moje pierwsze, czyli langosze foto
4
Gotowe ciasto podzielić na równe, dość duże części i rozpłaszczyć. Pozostawić do napuszenia.
Krok 4 - Moje pierwsze, czyli langosze foto
5
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Moje pierwsze, czyli langosze foto
6
Podawać np. z gulaszem i żółtym serem.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Moje pierwsze, czyli langosze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 17.11.2016 16:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak