Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe ciasto z cukierkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier 80 g
cukier trzcinowy 100 g
mąka tortowa 300 g
sól 2 szczypty
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki
rodzynki 50 g
draże kolorowe 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasto z cukierkami

Kroki postępowania

1
W misce utrzeć miękkie masło z cukrem białym i trzcinowym na gładką masę.
Krok 1 - Kolorowe ciasto z cukierkami foto
2
Wymieszaną mąkę z solą i sodą stopniowo dodawać do masy cukrowo-maślanej cały czas miksując aż składniki się połączą.
Krok 2 - Kolorowe ciasto z cukierkami foto
3
Dodać do ciasta sparzone rodzynki i kolorowe cukierki czekoladowe. Delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 3 - Kolorowe ciasto z cukierkami foto
4
Formę o średnicy ok. 28 cm (użyłam formy do pizzy) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20-25 minut.
Krok 4 - Kolorowe ciasto z cukierkami foto
5
Gotowe ciasto wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 5 - Kolorowe ciasto z cukierkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 16.11.2016 21:18
Wyglada rewelacyjnie
Konczi 16.11.2016 15:32
super ciachunio :)
Aleksandra/Olcia 16.11.2016 15:28
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak