Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na szybko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 200 ml
kiełbasa śląska 2 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na szybko

Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwoma połówkami cebuli. Całość zalewamy 0,5 l wody. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zalewamy zakwasem na żur. Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 13.12.2016 19:04
mniam pyszny
Krzysztof15 13.11.2016 12:56
bardzo lubię
Wacław 13.11.2016 10:08
jedna z pyszniejszych zup
MonikaW 12.11.2016 21:49
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak