Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3-4 litry
marchew 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 500 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
kapusta biała 1/2 główki
ryż długoziarnisty 100 gram
przecier pomidorowy 500 mililitrów
Papryka słodka mielona Prymat plaska łyżeczka
sól i pieprz do smaku
czosnek ząbki 3 sztuki
cukier 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Porada

Jesli chcesz łagodniejszą zupę dodaj słodkiej śmietany.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kapustę posztakować.
Cebule pokroić w kostkę, włoszczyznę pokroić w paski, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na tłuszczu. Dodać mięso mielone, podsmażyć. Dodać wodę, kapustę,cukier,majeranek, ziele, liść laurowy, koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. Gotować około 20 minut. Następnie dodać ryż i gotować do miękkości ryżu i kapusty.
Doprawiamy kucharkiem, pieprzem lub ostrą papryką w proszku.
Najlepiej doprawić takimi przyprawami jak zwykłe gołąbki.
Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak