Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy cynamonowe z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
mleko
mąka
cukier 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
cynamon 1 łyżeczka
woda gazowana
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cynamonowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, koimy na plasterki, pozbywając się gniazd nasiennych.
Krok 1 - Racuchy cynamonowe z jabłkami foto
2
Mieszamy mleko, mąkę cukier, proszek do pieczenia, cynamon, jajko. Do rozrzedzenia ciasta wykorzystujemy wodę gazowaną. Ciasto ma mieć konsystencię dość gęstą by ciasto się trzymało jabłek.
Krok 2 - Racuchy cynamonowe z jabłkami foto
3
Za pomocą widelca zanurzamy jabłko w cieście, tak by oblepiło całą powierzchnię jabłka.
Krok 3 - Racuchy cynamonowe z jabłkami foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem..


Smacznego :)
Krok 4 - Racuchy cynamonowe z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.11.2016 19:09
bardzo smaczne racuchy
IKrakowianka 09.11.2016 17:41
uwielbiam :)
Bernadeta1 09.11.2016 14:47
bardzo takie lubię
molanka 09.11.2016 14:30
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak