Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo karmelowe babeczki
Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.
Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy oraz kakao (jeśli lubicie bardziej słodkie smaki możecie dać łyżkę słodkiego kakao i resztę ciemnego do wypieków). Mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
Do przestudzonej margaryny dodajemy jajka, mleko i 2 łyżki skondensowanego karmelowego mleka słodzonego, wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników.
Tak przygotowane mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy łyżką do połączenia. Na koniec dodajemy rozdrobione orzechy, delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy do papilotek na muffiny (do 3/4 wysokości). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 20-23 minut (do tzw. suchego patyczka).
Babeczki podajemy przyozdobione rozdrobnionymi orzechami w karmelu.