Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki szpinakowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mleko 1 szkl
woda zimna 1 szkl
jajko 3 szt
mąka pszenna 2 szkl
szpinak świeży lub mrożony 100 g
sól szczypta
olej rzepakowy 1-2 łyżki

dodatki

serek śmietankowy 400 g
szynka konserwowa 300 g
sałata masłowa 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Naleśniki świetnie nadają się na zimną przekąske

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki szpinakowe

Mleko i szpinak umieścić w kielichu blendera i blendować,aż powstanie "zielone mleko.Następnie dodać kolejne składniki na ciasto i zmiksować za pomocą miksera dolewając tyle wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta.
Z ciasta usmażyć naleśniki i je wystudzić
Serek przyprawić solą i pieprzem.Szynkę pokroić w plasterki.Paprykę pokroić w paski.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję serka i rozsmarować.Następnie położyć liść sałaty ,plastry szynki i pasek papryki.Ciasno zwinąć w rulon.Zostawić w lodówce do schłodzenia.Naleśniki pokroić na ok 5cm kawałki ,a następnie każdy na pół po skosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 09:02
Super przepis na pyszne naleśniki;).
adelajda 07.02.2017 16:38
Jaki piękny kolorek :)
Margo1 03.11.2016 07:59
Fajnie wyglądają ,nie robiłam takich
Urszula Świeca 26.10.2016 09:35
Wspaniałe:))
MałaMi89 25.10.2016 22:26
Boski kolor mają :D
halina17 25.10.2016 20:29
Dobre naleśniki.
Ada-Gaba 25.10.2016 19:59
na pewno pyszne
IKrakowianka 25.10.2016 19:47
bardzo smaczne
Wiesława1 25.10.2016 18:05
Fajny pomysł
Luki 25.10.2016 17:37
Super na zimny bufet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak