Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab dojrzewający

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cukier puder 1 łyżka
sól 1,5 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab dojrzewający

Schab obtoczyć w przyprawach i zamknąć w strunowej torebce. Włożyć do lodówki przez 6 dni codziennie obracać schab, tak aby płyn, który się z niego wydostaje równomiernie nawilżał mięso. Na 6 dzień wyciągnąć schab z folii i suszyć go w piekarniku w temp 50 st C Przez 1 godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.10.2016 08:07
ciekawy pomysł
misia123410 25.10.2016 10:07
same pyszności
Beatris 25.10.2016 09:50
Uwielbiam taką wędlinkę na kanapki, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak