Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
por (biała część) 1 szt
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
ziemniaki 3-4 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
kapusta biała 150-200 g
śmietana 2 łyżki
woda 2 litry
seler korzeniowy 1/4 szt
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z kapustą

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową odgotować wypłukać , zalać ponownie wodą , dodać jarzyny ,liście laurowe ,posolić .Gotować na wolnym ogniu .
Krok 1 - Jarzynowa z kapustą  foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę ,opłukać .
Krok 2 - Jarzynowa z kapustą  foto
3
Dołożyć pokrojone ziemniaki i gotować dalej .
Krok 3 - Jarzynowa z kapustą  foto
4
Kapustę pokroić drobno ,dodać do zupy , zagotować jeszcze do miękkości składników . Wsypać kminek i wymieszać .
Krok 4 - Jarzynowa z kapustą  foto
5
Pod koniec dodać przecier pomidorowy .Przyprawić pieprzem i pogotować 2 minuty, zagęścić śmietaną .
Krok 5 - Jarzynowa z kapustą  foto
6
Nalewać na talerze i posypać natką pietruszki .
Krok 6 - Jarzynowa z kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.10.2016 12:34
smaczna zupka
Futka 22.10.2016 12:13
Pyszna i pożywna zupka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak