Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka cielęce z cebulą duszone

4.0
(25)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Żeberka są delikatne, miękkie i smakują wybornie. Smacznego!

Składniki:

żeberka 1 kilogram
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżki
smalec 1 łyżka
cebula 4 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżeczki
woda 5 szklanek
natka pietruszki ile potrzeba
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka cielęce z cebulą duszone

Żeberka podzielić na porcje i umyć. Przyprawić papryką ostrą i słodką, Przyprawą Kucharek, solą i pieprzem oraz obficie posypać mąką. 

Na patelni rozgrzać smalec i przełożyć żeberka. Zrumienić z oby stron na złoty kolor. Następnie dodać pokrojoną cebule i całość podsmażać razem przez około 5 minut.

Po tym czasie wlać wodę do mięsa i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa. W zależności od potrzeb i smaku doprawić jeszcze solą i pieprzem. 

Przed podaniem posypać żeberka pokrojoną natką pietruszki. Podawać z ulubionymi dodatkami. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.10.2016 16:11
Dawno takich nie robiłam
Ela15 11.10.2016 11:22
bardzo dobre
Janina 04.10.2016 15:27
Wspaniałe smaki;))
Krzysztof15 04.10.2016 08:35
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak