Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 g
miód prawdziwy 2 łyżki
sos barbecue 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
pasta paprykowa 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Serwować z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje.
Krok 1 - Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach foto
2
Miód wlać do miseczki, dodać sos sojowy, barbecue, ketchup, pastę Ajvar, sól i pieprz, dokładnie wymieszać
Krok 2 - Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach foto
3
Żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym i dokładnie zamarynować w przygotowanej marynacie. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 h, a najlepiej na całą noc. Piec w 120 st C, przez 3 h. Przez 2 h pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Przez cały czas pieczenia żeberka wielokrotnie obracać i polewać marynatą, aby były soczyste. Smacznego!
Krok 3 - Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.10.2016 13:59
Uwielbiam żeberka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak