Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty i koperku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchew 2 szt
koperek 0,5 pęczka
ocet winny 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty i koperku

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy sól. Odstawiamy na 20 minut po czym ugniatamy rękoma.
Krok 1 - surówka z kapusty i koperku foto
2
Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do kapusty.
Krok 2 - surówka z kapusty i koperku foto
3
Koperek myjemy. Drobno siekamy. Dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy ocet i olej. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy w chłodne miejsce na 20 minut.
Krok 3 - surówka z kapusty i koperku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak