Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kisiel brzoskwiniowy 1 opakowanie
brzoskwinia 1-2 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 150 ml
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia

Porada

Dla dorosłych możemy trochę dosłodzić. Można podać posypane cukrem pudrem :)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wbijamy jajko i dodajemy mąkę i kisiel. Dokładnie mieszamy. Brzoskwinie obieramy i kroimy na drobną kosteczkę. Dodajemy i delikatnie mieszamy łyżką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 13.12.2016 12:28
Placuszków z brzoskwiniami jeszcze nie robiłam, więc nowy pomysł.
kd045 29.09.2016 13:31
coś dla niejadka ;]
misia123410 29.09.2016 11:59
Jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak