Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i natka pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca pol szklanki
oliwki czarne pol malego sloika
natka pietruszki 4 lyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
oliwa 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i natka pietruszki

Ciecierzyce dzień wcześniej namoczyć. Możemy użyć ciecierzycy z puszki, jeśli nie mamy czasu. Następnego dnia ciecierzyce gotujemy do miękkości, odcedzamy. Dodajemy szklankę wody, oliwę i miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku.Oliwki siekamy nożem i dodajemy do pasty. Podawać możemy w rożnych wersjach. Z pieczywem, tortilla lub warzywami. Na zdjęciach przedstawiłam moja wersje podania na pomidorach z awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 25.10.2016 12:20
Ciekawe, bo ja nawet nie wiedziałam co można z ciecierzyca zrobić.
mysza75 15.10.2016 10:49
bardzo fajna i zdrowa pasta
Babeczka35 15.10.2016 09:14
Smakowita pasta.
mirosława4 15.10.2016 08:44
apetycznie się prezentuje
w mojej kuchni 15.10.2016 00:29
ciekawa pasta do pieczywa
Ania321 14.10.2016 23:18
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak