Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka na piwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 600 gram
smalec 1 łyżka
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
marchewka 2 sztuki
ząbek czosnku
piwo jasne 3/4 szklanki
bulion warzywny 2 szklanki
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka na piwie

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Gdy płyn odparuje dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i chwilę smażyć mieszając.
Krok 1 - Gulasz z indyka na piwie foto
2

2.

Dodać musztardę i paprykę. Wymieszać, krótko smażyć żeby nie przypalić papryki.
Krok 2 - Gulasz z indyka na piwie foto
3
Dodać piwo i wymieszać.
Krok 3 - Gulasz z indyka na piwie foto
4
Marchewkę pokroić, dodać do mięsa. Doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Wlać bulion i gotować do miękkości mięsa i marchewki.
Krok 4 - Gulasz z indyka na piwie foto
5
Na koniec dodać śmietanę. Można zagęścić łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody.
Krok 5 - Gulasz z indyka na piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.10.2016 18:53
smaczny obiadek
wedith1 15.10.2016 12:45
pysznie wygląda!
dodi 14.10.2016 21:04
pyszne jedzonko
Edith85 14.10.2016 20:45
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak