Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa zasmażana z cebulką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsi tłuszcz 2 łyżki
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
ogórki kiszone 3/4 kg
włoszczyzna 1/2 pęczka
koper 3 baldachimki suszone
woda 1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
woda 1,5 litra
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 12% 200 ml
woda 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki

Porada

co roku mam zawsze suszone baldachimki kopru, doskonale pasują do wielu zup, również do sosów, gulaszów

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa zasmażana z cebulką...

ogórki kiszone utrzeć na tarce grubsze oczka, włoszczyznę rozdrobnić w rozdrabniaczu

na gęsim tłuszczu zeszklić na jasnozłoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę i podsmażać z 2 minuty

dodać starte ogórki kiszone razem z sokiem, baldachimki suszonego kopru i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając, wlać wodę i gotować

równocześnie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki w nie solonej wodzie i zebrać pianę białą, ugotowane ziemniaki razem z wodą wlać do ogórków i gotować z 5 minut, dodać kostkę rosołową

mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do zupy mieszając do zagotowania, do smaku dodać pieprz mielony - zupa jest aromatyczna, lekka i syta zarazem..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.10.2016 16:10
Przepyszna zupa , moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak