Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z marchewką i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 0,5 kg
marchew 4 duże
cebula biała 4 duże
czosnek 2 ząbki

Marynata

cząber 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżeczka
olej rzepakowy 5 łyżek
sól 1 płaska łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z marchewką i cebulą

1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nożem robimy nacięcia i wciskamy w nie pokrojony na plasterki czosnek.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.

3. Po tym czasie mięso pieczemy razem z pokrojoną w plasterki marchewką oraz pokrojoną na ćwiartki cebulą przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak