Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orzechowy z żurawiną i rodzynkami
Kroki postępowania
Wyrabiamy odchodzące od dłoni ciasto ( ew. dosypujemy odrobinę mąki pszennej) Pozostawiamy na 1 h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
mąka pszenna | 300 g |
śmietana 18 proc | 250 ml |
orzechy laskowe łuskane | 100 g |
żurawina suszona | 50 g |
rodzynki | 50 g |
drożdże suche | 7 g |
oliwa | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
mąka kukurydziana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: