Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
mięso mielone wieprzowe 25 dag
natka pietruszki 1 łyżka/ posiekana
serek topiony 10 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki połączyć z mielonym mięsem, natką pietruszki, jajkiem i topionym serkiem.
Krok 1 - Kotlety mięsno-ziemniaczane foto
2
Dodać bułkę tartą, przyprawy do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę.
Krok 2 - Kotlety mięsno-ziemniaczane foto
3
Na dłoni formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto. Można podawać na ciepło jak i na zimno z dodatkiem ketchupu i pieczywa.
Krok 3 - Kotlety mięsno-ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 07.10.2016 14:35
Ale rumiane :) Wyglądają bardzo apetycznie.
misia123410 07.10.2016 09:28
same pyszności
Ewelina1991 07.10.2016 09:26
przepis wart przetestowania ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak