Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet w panierce ziemniaczanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
ziemniaki 5
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1 duża
ząbek czosnku 1
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet w panierce ziemniaczanej

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę oraz czosnek również ścieramy na tarce . Dodajemy resztę składników (oprócz fileta ) i dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Filety z kurczaka opłukać pod bieżącą i osuszyć. Po osuszeniu rozbić. filety oprószyć solą oraz pieprzem. Gotowe filety obtaczamy w masie ziemniaczanej. Gotowe dajemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2017 11:24
bardzo dobry
ada.la 08.10.2016 22:17
smaczna propozycja na obiad
MAR3STA 06.10.2016 21:30
bardzo apetycznie wygląda
Janina 06.10.2016 20:51
Ciekawy przepis;))
MonikaW 06.10.2016 17:20
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak