Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka drobiowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby z kurczaka 30 dag /serduszek
cebula biała 1 szt.
słonina 10 dag/wędzona lub boczek
ketchup pikantny 4 łyżki
musztarda 1 łyżka/ostra
sól i pieprz do smaku
miód płynny 1 łyżeczka/do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
zioła świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka drobiowe na ostro

Przygotowanie potrawy:
Serduszka starannie oczyścić i opłukać. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać posiekaną cebulę oraz serduszka i dusić przez 10 minut. Po czym wlać ¾ szklanki wody, dodać listki laurowe, miód, przyprawy do smaku, przykryć i dusić ponownie około 30 minut. Następnie dodać ketchup z musztardą, wymieszać , rozlać na talerze, ozdobić ziołami. Podawać z pieczywem, najlepiej razowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.10.2016 21:49
smaczny pomysł
agnieszka214 05.10.2016 18:18
pycha serduszka
Motorek 05.10.2016 16:26
smaczne danie
misia123410 05.10.2016 16:14
same pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak