Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zburaków kwaszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 kg
czosnek 2 - 3 ząbki
woda 3 litry
sól 3 dg

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zburaków kwaszony

Buraki umyć, obrać, opłukać, pokroić oraz ułożyć w garnku kamiennym. Włożyć między nich czosnek. Przegotować wodę z solą, ostudzić i letnią zalać buraki. Dla przyspieszenia kwaszenia można włożyć do zalewy kromkę chleba razowego. Zostawić na kilka dni czyli do momentu zakwaszenia. Barszcz jest rzeczą nietrwałą; tzn. należy go szybko zużyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak