Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki zielone 10 szt
cytryna 1/2 szt
oliwa 1/2 łyżeczki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Ryż ugotować na sypko, odcedzić i przestudzić. Tuńczyka odsączyć z oleju, wsypać do miski z ryżem.
Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem.
Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć do miski. Majonez wymieszać z jogurtem.
Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 22.09.2016 10:44
fajna sałatka
AniaHania 18.09.2016 15:16
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak