Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa Roberta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
ananas z puszki 6 krążków
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
seler naciowy 1 łodyżka
oliwa 2 lyżki
sok z cytryny
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa Roberta

Ryż ugotować, odcedzić i przestudzić. Krążki ananasa wyjąc z puszki, odsączyć z nadmiaru soku i pokroić na małe kawałki.
Groszek i kukurydze odsączyć na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki.
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak