Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem ganache

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka 1,5 szklanki
masło 100 gram
cukier puder 2 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki
sól szczypta

krem

czekolada mleczna 100 gram
czekolada gorzka 100 gram
śmietana kremówka 150 ml.
masło 1 łyżka

oraz

maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem ganache

Masło posiekać z mąką dodać żółtka wymieszane z cukrem i szczyptą soli, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce 50 minut.

Foremki wylepiać ciastem.

Piec 10 -12 minut w 200 stopniach.

KREM:

w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady, dolać ciepłą śmietankę (wcześniej podgrzaną) mieszać do połączenia się składników, dodać masło, ponownie wymieszać.

Wystudzone babeczki napełnić kremem, udekorować malinami.
Podawać lekko schłodzone.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 16.09.2016 11:25
smaczne i słodkie ;)
jagoda5913 16.09.2016 10:08
ładnie wyglądają
mysza75 16.09.2016 09:46
pyszne babeczki
Wacław 16.09.2016 09:12
Znakomite babeczki :-)
Krzysztof15 16.09.2016 08:41
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak