Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe ciasto z kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto

mąka krupczatka 2 szklanki
masło 150 gram
cukier puder 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
żółtko jajek 2 sztuki

do posypania

maliny świeże 1 szklanka
cukier puder
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier drobny 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe ciasto z kokosem

ciasto kruche :

z podanych składników zagnieść ciasto , zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 40 minut.
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia.

Ciasto podzielić na pół, pierwszą połowę schować do zamrażalnika ,drugą wylepić dno i boki formy,podpiec 10 minut w 180 stopniach.
Masa:
Wiórki uprażyć na suchej patelni.
Białka ubić na sztywno z cukrem na koniec dodać budyń i połowę wiórków kokosowych, masę przełożyć na podpieczone ciasto ,poutykać maliny, resztę ciasta zetrzeć na tarce ,posypać wiórkami.

Piec 50 minut w 180 stopniach.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 15.09.2016 21:50
Świetne ciasto :)
Aleksandra/Olcia 15.09.2016 13:02
pysznie tutaj
Grazyna0211 15.09.2016 12:45
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak