Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z warzywami i indykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 100 g
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
mięso gulaszowe z indyka 200 g
warzywa mrożone 300 g
Imbir mielony Prymat
ząbki czosnku 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
sos chili 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa chińska
olej sezamowy 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Porada

Do dania użyłam mieszanki warzyw chińskiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z warzywami i indykiem

Kostkę rosołową rozpuścić i zalać makaron, po 5 min makaron odcedzić. Mięso pokroić. Czosnek zmiażdżyć i wraz z pozostałymi przyprawami i sokiem z cytryny dodać do mięsa. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, następnie dodać warzywa i dusić aż będą a'dente. Dodać makaron i jeszcze chwilę podgrzewać. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.09.2016 10:42
Smaczne i pożywne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak