Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z ryżem i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
ryż 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 lyżeczki
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
bulion 500 ml
papryka czerwona 6-8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z ryżem i mięsem

Kroki postępowania

1
Papryki myjemy i odcinamy kapelusze . Ryż gotujemy w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu ,mieszając aby się nie przypalił.
Cebulę pokroić i podsmażyć , ostudzić i dodać do mielonego mięsa . Ryż ostudzony też wymieszać z mięsem , przyprawić pieprzem i solą ,przyprawą kucharek do smaku .
Krok 1 - Papryka faszerowana  z  ryżem i mięsem foto
2
.Napełniamy papryki farszem i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy około 30 minut w 190 stopniach.
Krok 2 - Papryka faszerowana  z  ryżem i mięsem foto
3
Zrobić sos z bulionu i przecieru pomidorowego, zagęścić śmietaną.
Podawać na ciepło .
Krok 3 - Papryka faszerowana  z  ryżem i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak